Galerie

In deze rubriek staat een kleine selectie van werken gemaakt in opdracht

uit 2011 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

One year married

One year married

2016

Surprise van Maarten voor zijn vrouw na 1 jaar huwelijk. Input waren een aantal trouwfoto's. Eerst bewerkt tot de gewenste compositie, vervolgens met meerdere lagen en verftechnieken het beeld op doek overgezet. Klant heeft het schilderij met zijn dochter opgehaald. Dit was de eerste keer dat we elkaar zagen. Dus best spannend. Beiden waren zeer tevreden over het resultaat. Opdracht viel in een voor mij persoonlijk moeilijke tijd (2016), maar was niettemin leuk om te doen. 

Fenna orange and blue

Fenna orange and blue

2013

Portret van Fenna op abstracte ondergrond 

Fenna

Fenna

2012

Fenna

mam 1963

mam 1963

2011

Schilder naar een foto van mijn moeder uit 1963

Leo Herinnering

Leo Herinnering

2012

Leo een neef van mijn moeder, en de eerste persoon die werk van mij heeft gekocht. Helaas veel te vroeg overleden. Dit portret is ter nagedachtenis geschilderd en geschonken aan zijn vrouw Ria. Geschilderd op basis van mijn jeugdherinnering en een foto uit een wat recentere tijd, waarin de K-ziekte al aanwezig was in zijn lichaam

Eline

Eline

2012

Deel 2 van 2 portretten in opdracht van Niels en Eline, dit betreft het schilderij van Eline Kado van hun vader aan hun moeder voor haar verjaardag en moederdag mei 2012 Werkwijze: selectie gemaakt uit aangeboden foto's, daarna enkele digitaal bewerkt ter goedkeuring voor verdere verwerking. Vervolgens met poscapen schetsen opgezet op doek. Na tonen van deze schetsen verder gegaan met de afwerking van het schilderij in acrylverf. De ondergrond van het schilderij is bewerkt om een mooiere structuur te krijgen. De ontvangster van de schilderijen is zeer content met de schilderijen.

Vader Jack B

Vader Jack B

2013

Vader van Jack B naar een foto uit zijn jeugd. Geschilderd vanaf een sepia-kleur foto.

Moeder Jack B

Moeder Jack B

2013

Moeder van Jack in haar tienerjaren. Geschilderd naar een oude kleuren foto in een lage resolutie. 

Me

Me

2012

Zelfportret als studie object, niet te koop. In prive bezit