• David Bowie satisfied customer

  27 december 2019

  De lieve klant heeft er even op moeten wachten, maar superblij was ze met het resultaat. Een mooi kado voor haar partner. Kort van te voren hadden ze de voorstelling van Lazarus nog gezien. Met een kleine smoes kwam ze naar Eindhoven. Een ander schilderij voor de praktijk had een kleine reparatie nodig. Blij met de twee schilderijen terug naar huis. Nu afwachten wat hij er van zou vinden. Oorspronkelijke bestemming zou zijn kantoor zijn... Nou dat is het niet geworden. Fijn dat ik ze blij heb mogen maken met mijn creativiteit. Geniet er van B en R.

  Lees meer >> | 718 keer bekeken

 • KEK040

  6 juli 2015

  Gisteren was de kunstmarkt van KEK040. De traditionele kunstmarkt aan het Karel Vermeerenplantsoen is na 5 jaar verplaatst naar het mooie Wilhelminaplein met vele terassen. Het aantal deelnemers kon daarmee verdubbelen. De markt was druk bezocht en ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het nog lang mooi weer.

  Lees meer >> | 1437 keer bekeken

 • Veiling in de Oude Rechtbank, Stratumseind, Eindhoven

  3 april 2014

  A.s. zondag 6 april 2014 vindt er voor het eerst een super grote veiling plaats in de Oude Rechtbank op het Stratumseind te Eindhoven! Vanaf 14.00 slaat Frans Dillen als veilingmeester de stukken onder zijn hamer weg. Mooie werken! En uiteraard tegen mooie prijzen. De uitgesproken kans om je Ikeaposter eindelijk te vervangen met echte kunst!

  Lees meer >> | 1737 keer bekeken

 • Expositie Opgeduveld! Duvelse Kunst

  3 april 2014

  In maart 2014 heb ik samen met Jan Duijvekam en Mappie Pennings een zeer mooie expositie locatie in Tilburg ingericht. Twee weekenden was daar een mooie tentoonstelling te zien van onze werken in Het Duvelhok. Er zijn veel werken verkocht. En ook mooi, we hebben alle drie werk verkocht. Bij een collega kunstenares (Emelie Jegerings) had ik inspiratie opgedaan voor een uitbreiding op mijn technieken. Daarvan had ik 5 nieuwe werken gemaakt. 4 daarvan hangen inmiddels bij een nieuwe eigenaar. Daarnaast zijn nog 5 andere werken gekocht, waaronder wat oudere mooie koppen. Vandaar dat een van mijn andere favorieten (John Lennon) niet meer beschikbaar is. De voorraad is helaas wat uitgedund, maar dat betekent dat ik weer lekker aan de slag kan in het atelier!

  Lees meer >> | 2822 keer bekeken

 • Einde van 2013

  19 december 2013

  Hallo lieve kunstenaars en kunstliefhebbers,

  Het jaar 2013 is weer bijna afgelopen. Mooie werken zijn gemaakt en ook een aantal weer verkocht. Gisteren nog is Beth Hart de deur uitgegaan. Lekker zo op de valreep.

  Gelukkig zijn er nog steeds ook werken te koop of huur voor het nieuwe jaar. Dus tot ziens dan maar? ;-)  Opdrachten is natuurlijk ook geen probleem!

  Lees meer >> | 1855 keer bekeken

 • Nationale Kunstdagen 2013

  13 november 2013

  Na de selectie tijdens de Regionale Kunstdagen in Eindhoven, was het in het weekend van 9 en 10 november tijd voor de Nationale Kunstdagen. Deze werden gegeven in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam. Een heel mooi pand. In dat pand dus dat weekend ook heel veel moois te bewonderen. ruim 200 kunstenaars presenteerden er hun 4 beste/

  Lees meer >> | 1625 keer bekeken

 • Workshop ABN-Amro

  13 november 2013

  Op 5 november mochten we de workshop verzorgen voor ABN-Amro. Gezamenlijk hebben zij een mooi schilderij gemaakt. Bestaande uit losse doeken. Alle deelnemers waren na afloop tevreden over het resultaat. e.e.a. is te zien op onze facebookpagina (facebook.com/skip2art)

  De lok

  Lees meer >> | 1702 keer bekeken

 • Zoma - Expositie Groesbeek

  6 april 2013

  Vrijdag 5 april ben ik met de auto volgeladen met schilderijen en schetsen (meer dan 20 stk) naar Groesbeek gereden. De oude Zolenmakerij, kortweg Zoma genoemd, wordt het nieuwe decor voor een super leuke expositie. Er zullen schilderijen getoond worden, Sieraden van 2 edelsmeden. Beelden en Organische kunst. Alles wordt mooi bij elkaar getoond op een zodanige wijze dat de kunst van de verschillende kunstenaars een wisselwerking aan zullen gaan met elkaar en hun omgeving. Een prachtig industrieel pand, met veel parkeergelegenheid in het hartje van Groesbeek. Guido Muskens heeft mij geholpen de werken naar binnen te brengen, daar stonden de werken van Tilly Gerbecks (abstracte schilderijen) al klaar en de beelden van Lidwien Muskens waren ook al aanwezig. De sieraden en stellingen van Loes Theunissen en Marc de Roepen volgen binnenkort. Guido heeft de regie strak in handen en voegt er zijn geweldige organische kunstwerken aan toe. Dat zal nog een weekje hard werken worden. Maar met bijzondere ideetjes die hij hoopt te realiseren. Zaterdag de 13e vanaf 12.00 is de expositie voor publiek toegankelijk. Voor het beheer van het gebouw zal een zeer kleine bijdrage gevraagd worden. Maar dat zal in het niet vallen bij al het moois wat er te zien zal zijn. De expositie duurt tot en met zondag 21 april. En is alleen te bezichtigen in de weekenden van 12.00 -17.00. Op de zondagen zal ik ook aanwezig zijn en leidt ik jullie graag rond.   WIT KLEURT 

  Lees meer >> | 2189 keer bekeken

 • Regionale kunstdagen Eindhoven

  22 maart 2013

  Zondag 17 maart 2013 heb ik meegedaan met de regionale kunstdag in Eindhoven. Deze wordt georganiseerd door het NABK. Tijdens deze kunstdag kunnen bezoekers en juryleden een selectie maken van kunstenaars die zij graag terugzien op de Nationale kunstdagen. Het was een leuke en gezellig dag, met mooie gesprekken en reacties. Ik had mijn nieuwste schilderijen Fenna en mijn eerste paardenschilderij bij me. Het schilderij van Fenna (onze dochter) heeft intussen een plaats gekregen in Scheveingen bij Oma enn Opa.Het paardenschilderij  hangt tijdelijk thuis. Maar verhuist straks naar de expositie in het Zoma in Groesbeek, april 2013.(zie exposities) Hopelijk wordt hij dan nog vergezeld door meer paardjes...

  Lees meer >> | 1597 keer bekeken

 • Workshop woonbedrijf eindhoven

  19 september 2012

   

  We hebben met SKIP2ART onderstaande workshop met plezier gedaan voor Woonbedrijf Eindhoven en de bewoners aan de Urkhovenseweg:

   

  Bron: woonbedrijf Eindhoven

  Groot onderhoud Urkhovenseweg klaar

  Gezellige viering

   

  Samen met de buren je eigen entreedoek schilderen. Maar dan wel met een barbecue en een lekker drankje. Zo vierden de bewoners van de drie appartementcomplexen aan de Urkhovenseweg, op 6 september het einde van het groot onderhoud. 

  “We wilden de bewoners dit graag aanbieden vanwege alle overlast”, vertelt projectleider Planmatig Onderhoud Eric Aerts. “Van begin 2011 tot juni 2012 is eerst de buitenkant en daarna de binnenkant aangepakt. Je krijgt als bewoner dan toch veel vreemde mensen over de vloer! Daarom was de opdracht aan aannemer Groenen duidelijk; maximaal twee weken werktijd in een woning en je bent ‘gast in huis’. Het werd een succesvol project en dat verdient een succesvolle afsluiting!” 

  Skip2art
  De bewoners van ieder complex schilderen samen een kunstwerk voor boven de zitbank van de algemene entrees. Ieder blok heeft een eigen ontwerp gemaakt door Mappie en Jolanda van Skip2Art. “Elementen uit het wapen van Tongelre en bekende objecten komen terug in de schilderijen”, vertelt Mappie. “Bijvoorbeeld het rad van de Collse watermolen. Het symboliseert de verbinding van mensen en de natuurlijke samenwerking.”   

      

  Kennismaken
  Al snel wordt er druk geschilderd. Het zijn vooral de dames die zich uitleven. “Ik laat het graag aan hen over”, lacht mijnheer Verbiezen. “Laat mij maar praten en genieten van het eten.” Mevrouw Van den Hoorn zet geconcentreerd blauwe penseelstreken op het doek. “Ik schilder zelf graag en leg de lat dan ook best hoog! Dit is leuk om te doen, net als het kennismaken met mensen.” 

  Gluren bij de buren
  Het jonge stel Jolijn en Patrick kijkt toe. Zij vinden het een goede gelegenheid om andere bewoners te leren kennen. Patrick: “Zo vaak zie je elkaar niet. Dit helpt om contacten te leggen net als Gluren bij de buren!” Daarmee doelt hij op een project waarbij je kon aangeven of je een kijkje wilde nemen in andere appartementen. Of dat je het niet erg vond als bewoners bij jou over de vloer kwamen. Bij ‘Bakske doen’ stond ook het ontmoeten centraal. In een woning konden bewoners met een kop koffie praten over het project of andere zaken.

   

   

  Mama doet mee!
  Catering & partyservice Heesterakker heeft inmiddels het BBQ-buffet geopend. Sommigen genieten met het schilderschort nog om van vlees, salades en fruit. Zodra het bord leeg is, pakken ze het penseel weer op. Gijs en Elisa Kruijt proberen moeder over te halen om ook mee te schilderen. Eigenlijk wonen ze niet eens hier, maar zitten ze op het aangrenzende kinderdagverblijf. Moeder wil naar huis, maar de kinderen geven niet op. Eric Aerts ziet het lachend aan. “Uit een steekproef blijkt 75% zeer tevreden en 25% tevreden te zijn over het verloop van het groot onderhoud. Dan kun je alleen maar trots zijn.” Dat zijn Gijs en Elisa inmiddels ook: mama heeft een penseel gepakt en helpt mee. Net als de bewoners blijven ze nog wel even!

   

   

  Lees meer >> | 1974 keer bekeken

 • Meer blogs >>